Přetahování o Sazku: Komárek použil Vítkovu taktiku

Ekonomika Ekonomika
2. 2. 2011 9:30
Na scéně je další velký věřitel loterijn í společnosti Sazka, ropný magnát Karel Komárek.
Show pokračuje, o Sazku se hlásí další zájemce, ropný magnát Karel Komárek (na snímku cirkusové představení v Sazka Aréně, dnes O2 aréně)
Show pokračuje, o Sazku se hlásí další zájemce, ropný magnát Karel Komárek (na snímku cirkusové představení v Sazka Aréně, dnes O2 aréně) | Foto: Jan Langer

Praha - Realitní magnát Radovan Vítek potvrdil, že prozatím skončila jeho jednání s managementem Sazky o převzetí této společnosti. V prohlášení, které zveřejnil přes svou firmu CPI, viní z krachu jednání Aleše Hušáka, generálního ředitele Sazky, a naopak chválí Hušákova vyjednavače Martina Ulčáka.

Ulčák a jeho firma eInvest patří mezi čtyři firmy, které se oficiálně ucházejí o Sazku tím, že podali nabídku akcionářům. Vítek tak ještě neučinil, ale v postupném převzetí Sazky je ze všech nejdál díky nákupům jejích dluhů.

Nejnověji potvrdil zájem o Sazku podnikatel Karel Komárek a jeho společnost KKCG. Vydal se Vítkovou cestou: poté, co Sazka odmítla jeho oficiální nabídku, skoupil pohledávky Sazky od banky Fortis a stal se tak věřitelem loterijní společnosti.

Z Vítka a Komárka se tak stali přímí konkurenti v boji o Sazku.

Vítek uvádí, že vlastní bankovní pohledávky za Sazkou v celkové hodnotě 1,45 miliardy korun, většinu po splatnosti. Vlastní také zhruba 30 procent dluhopisů, kterými Sazka financovala stavbu vysočanské arény.

Komárek podle informací MF Dnes vlastní pohledávky v hodnotě 1,5 miliardy korun: kromě úvěru od Fortisu má také okamžitě splatné směnky.

 

Právě se děje

Další zprávy