Předvánoční akce? Obě boty levé

ČTK
18. 12. 2006 10:03
Praha - Zákazníci by měli být při nákupech opatrní. V obchodech na ně čekají překvapení jako salám se 145 procenty masa.
Foto: Reuters

Svědčí o tom úsměvné stížnosti či příhody, s nimiž se lidé obracejí na poradny Sdružení obrany spotřebitelů (SOS).

Například jistý muž si v brněnském obchodě koupil nové boty. Po příchodu domů ale zjistil, že jsou obě levé. Když chtěl boty reklamovat, nestačil se divit.

"Prodavačka mu suše sdělila, že se jedná o obuv typu Nepár a že co si koupil, to má," uvedla na internetových stránkách SOS Gerta Mazalová z brněnské spotřebitelské poradny.

Dodala, že nespokojený zákazník odmítl chodit napůl obutý a napůl bos a po poradě s odborníky z poradny se mu boty podařilo vrátit obchodníkovi. "Dnes se již pyšní novými botami, které jsou určeny pro obě nohy a koupeny byly u zcela jiné firmy," podotkla Mazalová.

Víc masa než salámu

Naopak ze salámu Herkules, který byl k dostání v prodejnách jednoho z obchodních řetězců, by měli velkou radost všichni jedlíci. Na jeho etiketě, kterou SOS zveřejnilo na internetu, totiž bylo uvedeno, že obsahuje 142 procent vepřového masa.

"Podle majitele továrny, která ho uvedla na světový trh, už o něj projevují zájem hlavy korunované i bohatí šejkové. Vyjednává se i o dodávky v rámci kosmických programů. Na český trh se omylem zatoulala jedna dodávka," glosovalo rekordní salám SOS na svých internetových stránkách.

Podprsenka pro vnučku

Jiný obchodník zase doplatil na svoji vynalézavost, pomocí níž se snažil z lidí vymámit peníze. Jedné stařence totiž poslal balíček, který obsahoval krajkovou podprsenku a tanga. Paní nečekanou zásilku odložila do skříně, ale za několik dní od vykutáleného obchodníka obdržela poštou složenku na poměrně velkou částku a upozorněním, že se zavázala k dalším objednávkám spodního prádla. V opačném případě ji obchodník vyhrožoval soudními tahanicemi.

Foto: Aktuálně.cz

"Babička se rozběhla do naší poradny celá zdrcená a uplakaná. Pesimistické představy jí nedovolily ani spát. Uklidnila se až po vysvětlení, že nic platit nebude, protože si nic neobjednala, a že ani nemusí nic vracet," uvedla Mazalová.

Příběh měl podle Mazalové šťastný konec. "Dopis jsme šlechetnému prodejci jejím jménem napsali a babička měla dárek pro svoji vnučku k Vánocům bez zaplacení," dodala Mazalová

 

Právě se děje

Další zprávy