Prazdroji klesl zisk. I kvůli nezaměstnanosti

Radek Pecák Radek Pecák
10. 6. 2010 12:15
Tržby poklesly ještě více. O 2,5 procenta
Foto: Plzeňský Prazdroj

Plzeň - O jedno procento nižší zisk než v předcházejícím finančním roce dosáhl největší tuzemský pivovar Plzeňský Prazdroj. Zisk před zdaněním tedy činil 4,686 miliardy Kč. Společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě o hospodářských výsledcích.

Tržby z prodeje zboží, vlastních výrobků a služeb byly 15,411 mld. Kč, což je o 2,5 procenta v meziročním srovnání méně.

Finanční rok skončil Prazdroji na konci března.

„Plzeňský Prazdroj  dosáhl těchto výsledků v obtížných ekonomických podmínkách. Trh ovlivnilo výrazné zvýšení spotřební daně a DPH v lednu i růst nezaměstnanosti. Po několika letech růstu spotřeba na českém pivním trhu již druhý rok po sobě poklesla," řekl Doug Brodman, generální ředitel společnosti  Plzeňský Prazdroj.

Modernizoval se hlavně pivovar ve Velkých Popovicích 

"V posledním fiskálním roce jsme odvedli na daních 4,4 miliardy Kč a obrat obchodní spolupráce s dodavateli a výrobci se vyšplhal na 6,2 miliardy Kč, z toho většinu inkasovaly české subjekty," píše se v tiskové zprávě s komentáři k výsledkům.

Ve skončeném fiskálním roce Prazdroj investoval do rozvoje a modernizace 1,2 miliardy korun. Největším investičním projektem loňského finančního roku bylo dokončení instalace fermentačních tanků v pivovaru ve Velkých Popovicích

V kalendářním roce 2009 Prazdroj prodal 10,5 milionu hektolitrů piva.

 

Právě se děje

Další zprávy