PPF chce stavět stovky bytů v Praze a Břvích

ČTK ČTK
27. 6. 2012 7:30
Náklady na projekty dosáhnou několika miliard korun
Snímek je ilustrační
Snímek je ilustrační | Foto: Jan Langer

Praha - Skupina PPF Real Estate se chystá vybudovat stovky bytů v pražském Trojmezí a v obci Břve. V Trojmezí by spolu s domy vyrostl i druhý největší park v Praze. Ve Břvích plánuje PPF také výstavbu mateřské školy nebo golfového hřiště.

Náklady na projekty dosáhnou několika miliard korun, píšou Hospodářské noviny.

V Trojmezí PPF vlastní celkem 45 hektarů pozemků. Dalších zhruba 105 hektarů plánuje vykoupit, zcelit a polovinu z nich zastavět. Park by měl mít rozlohu 86 hektarů, domy a další stavby mají stát na 70 hektarech. "Právě z výnosu komerční zástavby bude park financován," řekl listu mluvčí PPF Real Estate Jan Piskáček s tím, že zatím není jasné, kolik bytů v lokalitě bude. U parku společnost plánuje stavět maximálně dvoupodlažní vilové domy.

K uskutečnění projektu je zapotřebí změny územního plánu a také souhlasu radnice. O Trojmezí se zajímají i další developerské skupiny, například Orco, které tam vlastní 20 hektarů, Central Group nebo Finep.

Ve Břvích společnost plánuje postavit rezidenční čtvrť třípodlažních viladomů, rodinných domků a bungalovů. Celkem to má být 225 až 270 bytů. V jejich okolí vyroste také mateřská škola, obchod, restaurace a golfové hřiště.

PPF Real Estate Holding ve střední a východní Evropě zajišťuje servis pro téměř 80 projektů. Objem aktiv pod správou firmy se blíží hranici 1,2 miliardy eur, tedy asi 30 miliardám korun.

Fotogalerie: V srdci Žižkova roste další moderní sídliště

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Prodej bytů.

 

Právě se děje

Další zprávy