Poradenství je v kurzu: PwC rostou tržby rychlým tempem

Ekonomika Ekonomika
5. 10. 2011 11:06
Rychlý růst výnosů zaznamenala PwC ve Spojených státech
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Schenker

Praha - Desetiprocentní meziroční nárůst tržeb zaznamenala ve finančním roce 2011, který skončil posledního června, světová poradenská síť PwC.

Hrubé tržby PwC dosáhly celkem 29,2 miliardy USD. Desetiprocentní nárůst tržeb je největší za poslední tři roky. O výsledcích informovala sama firma.

PwC vloni nabírala nové odborníky a tento trend bude pokračovat i letos. Podle tiskové zprávy hodlá po celém světě přijmout a vyškolit rekordní počet 20 tisíc nových absolventů. Vedle toho otevře PwC v tomto finančním roce 10 tisíc míst pro studentské praxe (internship).

I v ČR se PwC rozšiřovala

"Cíl PwC je jasný. Chceme být lídrem v poradenských službách pro byznys na světě měřeno nejen tržbami, ale také kvalitou našich služeb, schopnostmi našich lidí a sílou naší značky," říká Dennis M. Nally, generální ředitel mezinárodní sítě poradenských společností PwC.

PwC nabíralo odborníky rovněž v České republice.

Tržby za auditorské služby vyrostly ve finančním roce 2011 o 7 % na 14,1 mld. USD. Silný nárůst výnosů o 20 % na 7,5 mld. USD přinesly celosvětové poradenské služby PwC.  Také příjmy z daňových služeb PwC se ve finančním roce 2011 opět vydaly k růstu, a to o 8 % na 7,6 mld. USD.

 

Právě se děje

Další zprávy