Pokračovatel zkrachovalé Sazky už hlásí zisk

ČTK ČTK
10. 4. 2013 17:16
Sazka sázková kancelář dosáhla loni zisku před zdaněním 1,3 miliardy korun
Foto: Sazka

Praha - Sazka sázková kancelář, která od 1. listopadu 2011 převzala loterijní byznys zkrachovalé Sazky, loni dosáhla zisku před započtením úroků, daní, odpisů a amortizace (EBITDA) 1,3 miliardy korun. Informoval o tom generální ředitel a člen představenstva společnosti Robert Chvátal bez sdělení dalších hospodářských údajů.

Podle Chvátala se Sazce definitivně podařilo zažehnat krizi způsobenou bankrotem původní společnosti a pokles zájmu sázejících. "Náběry se nyní pohybují těsně pod hranicí z roku 2010, tedy před krachem společnosti. Pomohly tomu také jackpot, který na začátku letošního roku překonal rekordní hranici 300 milionů korun, a také stále ještě nevybraný superjackpot," podotkl Chvátal. Odmítl však říci, kolik procent sázejících možnost rekordní výhry přitáhla.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka, sázková kancelář.

V necelém prvním roce fungování hospodařila společnost se ztrátou přesahující 267 milionů korun. Celkové výnosy dosáhly předloni téměř jedné miliardy korun, z toho výnosy ze sázkové a loterní činnosti činily 790,6 milionu korun a z neloterní činnosti skoro 164 milionů korun. Přesné výsledky hospodaření za loňský rok by měla společnost zveřejnit na začátku května.

 

Právě se děje

Další zprávy