Pojišťovna Aviva mění název na MetLife

ČTK ČTK
3. 9. 2012 15:10
MetLife má 90 milionů zákazníků v 50 zemích

Praha - Aviva životní pojišťovna změnila obchodní název na MetLife pojišťovna. Jde o další z integračních kroků skupiny MetLife, která vstoupila na český trh v roce 2010 akvizicí Amcico pojišťovny a letos jejím prostřednictvím získala Avivu. MetLife o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Akvizicí se MetLife stala sedmou největší pojišťovnou na českém trhu v kategorii životního pojištění. Aviva životní pojišťovna měla koncem loňského roku na českém pojistném trhu podle údajů České asociace pojišťoven tržní podíl 0,8 procenta. MetLife Amcico držela 1,6 procenta.

Aviva je č.6 na světě

Aviva je šestá největší pojišťovací společnost na světě. MetLife je předním světovým poskytovatelem pojištění a programů zaměstnaneckých výhod s 90 miliony zákazníků ve více než 50 zemích světa.

Amcico pojišťovna vznikla na podzim 1992 jako jedna z prvních univerzálních pojišťoven se stoprocentní zahraniční kapitálovou účastí v ČR pod názvem První americko-česká pojišťovna. V roce 2002 oddělila část všeobecného pojištění a stala se výlučně životní pojišťovnou. Od listopadu 2010 se pojišťovna stala součástí americké pojišťovny MetLife. V ČR poskytuje životní a úrazové pojištění pod obchodní značkou MetLife Amcico.

 

 

Právě se děje

Další zprávy