Pobočné závody zkrachovalého OP Prostějov už mají kupce

ČTK ČTK
14. 6. 2012 13:39
Své pohledávky vůči OP nárokuje 555 věřitelů, požádali o více než dvě miliardy korun
Foto: Petr Protivánek

Prostějov - Většina bývalých pobočných závodů zkrachovalého Oděvního podniku Prostějov (OP) i poslední funkční část někdejší největší textilky v zemi, výroba takzvaných měřenek, už mají kupce. Výtěžek z prodeje insolvenční správkyně OP Miloslava Horská zatím nezveřejnila. Do dražby nyní míří celý areál výrobního prostějovského závodu.

"Proces prodeje je z hlediska bývalých poboček OP ukončen v Konici. U areálů v Lošticích, Jeseníku, Drahanech, Brodku u Konice či Uherském Hradišti byly nabídky podány. Čekáme na rozhodnutí zajištěného věřitele, České spořitelny, zda je bude akceptovat. Pouze o areál v Ostravě zatím nikdo neprojevil zájem, proběhne další kolo výběru," řekla Horská.

Do výběrového řízení zamíří po bývalých pobočných závodech prostějovský areál textilky. "V první fázi je ale potřeba prodat technologie a zásoby závodu. Vše se snažím směřovat k tomu, aby se tak stalo ještě letos," uvedla insolvenční správkyně.

Znalecký posudek firmy TPA Horwath odhadl podle deníku E15 cenu výrobního areálu v Prostějově včetně správních a výrobních budov, skladů, kolejové vlečky, parkoviště a dalších částí na 170 milionů korun.

Své pohledávky vůči OP nárokuje podle informací v insolvenčním rejstříku 555 věřitelů, kteří požádali o více než dvě miliardy korun. Znalci hodnotu podniku odhadli na zhruba miliardu Kč. V dobách, kdy Oděvní podnik provozoval své pobočné závody, pro něj pracovalo až 10 tisíc lidí, nyní jich zaměstnává několik stovek.

 

Právě se děje

Další zprávy