Po změně majitele opouští Setuzu šéf

Petr Havel (spolupracovník redakce)
9. 2. 2007 17:46
Ústí nad Labem Na počátku týdne změnila ústecká společnost Setuza majitele. Teď ji čeká výměna vedení.
Foto: Setuza

Dnešním dnem totiž ukončil své dlouholeté působení v potravinářském gigantu generální ředitel František Janů dohodou.

"Nový majitel má nové představy, které chce realizovat se svými lidmi," zdůvodnil svůj odchod Janů. O tom, co bude dělat dál, není ještě rozhodnut. "Nic jsem si nehledal," konstatoval.

V současné chvíli není zatím jasné, kdo odcházejícího generálního ředitele nahradí. Podle Jana Sotony, mediálního zástupce Via Chem Group, jednoho z nových vlastníků Setuzy, budou v personálních otázkách "volena standardní řešení". Sotona nevyloučil ani výběrové řízení, ani dosazení nového představitele Setuzy přímo.

Foto: Aktuálně.cz

"Rozhodně nemáme problém s nedostatkem kvalifikovaných lidí," konstatoval Sotona.

Kromě generálního ředitele byl do tohoto pondělí Janů také předsedou představenstva Setuzy. Noví majitelé však k 5. únoru většinu členů představenstva Setuzy, kromě Janů také Stanislava Sochora, Petra Hanitze a Jaroslava Filipa odvolali.

Nově byli přitom do představenstva společnosti zvoleni Josef Johánek, Zdeněk Pařízek a Miloslav Mišner.

František Janů stál v čele Setuzy pět let. Předtím byl šéfem  klíčové divize Agrofertu AGFTrading, podnikatele Andreje Babiše, kde platil za znalce pohybů cen a produkce strategických zemědělských komodit v zahraničí a tedy za velmi zdatného obchodníka se zemědělskými surovinami.

Současným vlastníkem Setuzy je konsorcium česko-německých firem. Společně s firmou Via Chem Group jde o německého výrobce biopaliv Campa Biodiesel GmbH & Co a finanční společnost PPF Investments.

 

Právě se děje

Další zprávy