Po "aféře Fejk" České dráhy zrušily post ombudsmana

ČTK ČTK
26. 7. 2011 21:14
Dráhy se v řešení stížností vrátí k původní praxi
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - České dráhy definitivně zrušily funkci ombudsmana.

Po nedávném odchodu Petra Fejka z této pozice firma zrušila také příslušné webové stránky a vrátila se k původní praxi, kdy cestující stížnosti na fungování železnice vyplňují přes anonymní formulář.

Informoval o tom server iHNed.cz.

"V rámci pravidelných aktualizací našich webových stránek byly odstraněny neaktuální odkazy související s činností ombudsmana," potvrdil serveru mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Cestující se podle něj mohou obracet se svými podněty a připomínkami na Odbor provozu osobní dopravy. "Nejsnazší a nejrychlejší je zaslat podnět cestou kontaktního formuláře na našich webových stránkách," řekl Šťáhlavský.

Konkrétní osobu, která by měla vyřizování stížností a podnětů na starosti, vedení drah podle serveru nepověřilo a ani ji nehledá.

Fejk nastoupil do funkce ombudsmana Českých drah na začátku letošního března. Generální ředitel ČD Petr Žaluda v rozhovoru pro HN uvedl, že se nejprve s Fejkem na přijetí domluvil a teprve poté pro něho hledal vhodnou pozici. Poté, co odboráři kritizovali ombudsmanův přehnaně vysoký plat, Fejk v červnu odešel.

Fejkův měsíční plat u ČD byl podle informací zveřejněných v médiích 270.000 Kč, v rámci konkurenční doložky si také odnesl devět měsíčních platů za to, že nebude tři čtvrtě roku pracovat ve stejném oboru, protože se účastnil jednání představenstva ČD a dostal se tak k citlivým informacím.

Fejk je znám hlavně díky svému působení v pražské zoo, od ledna 2010 do konce roku byl ředitelem Českého centra a České národní budovy v New Yorku.

 

 

Právě se děje

Další zprávy