Platební kartu už nabízí i Google. Zatím jen pro USA

ČTK ČTK
21. 11. 2013 9:21
Karta umožní zákazníkům přístup k penězům na účtech u Google Wallet

San Francisco - Americká internetová společnost Google představila vlastní předplacenou debetní kartu, která umožní zákazníkům nakupovat v obchodech a vybírat hotovost z bankomatů. Firma na svém oficiálním blogu informovala, že karta ale zatím bude k dispozici jen ve Spojených státech.

Karta umožní zákazníkům přístup k penězům, které budou mít na svých účtech u Google Wallet. To je aplikace pro chytré telefony a platební služba, jejímž prostřednictvím zákazníci mohou nakupovat zboží a posílat peníze.

Novou kartu Wallet mají podle Googlu přijímat "miliony míst", která akceptují karty MasterCard, a bankomaty. Karta bude zdarma.

Vlastní karta by podle agentury Reuters mohla podpořit snahy Googlu stát se větším hráčem v oblasti obchodu a poskytnout firmě cenné informace o nákupních zvycích spotřebitelů. Zatím se však zdá, že bude méně ambiciózní, než plnohodnotná kreditní karta, o které se spekulovalo, že na ní firma pracuje.

Google v roce 2011 začal nabízet speciální kreditní kartu AdWords Business. Ta je určena pro reklamní klienty, kteří ji mohou použít při nákupu reklamy na internetových stránkách Googlu.

Mluvčí Googlu potvrdila, že informace o transakcích učiněných novou kartou Wallet, včetně popisu zakoupeného zboží, částky transakce a jména a adresy prodejce, bude firma uchovávat na svém vnitřním profilu zákazníka. Tyto profily Google vytváří uživatelům svých služeb a je možné jich rovněž využívat pro cílenou reklamu.

Spotřebitelé budou moci ukládat peníze na novou kartu Wallet buď jejím propojením s bankovním účtem, anebo převodem peněz na speciální účet Wallet od jiné osoby. Kartu si mohou zájemci objednat přes internet, její doručení bude trvat deset až 12 dní.

 

Právě se děje

Další zprávy