Plány pro Suberb a Yetiho: Stovky pracovníků navíc

Tomáš Fránek
7. 4. 2008 8:11
Škoda auto investuje do rozšíření továrny v Kvasinách
Foto: Škoda Auto

Kvasiny - Automobilka Škoda odtajňuje plány na výrazné rozšíření výroby ve svém závodě v Kvasinách, odkud k zákazníkům už míří Superby nové generace a kde se také bude vyrábět nová škoda Yeti.

Podle plánů, které automobilka poslala úřadům kvůli posouzení vlivu na životní prostředí, se továrna v Kvasinách výrazně rozšíří, zvýši se i počet zaměstnanců.

"Po realizaci záměru bude zvýšen počet zaměstnanců montáže ze stávajících 840 o 500 na celkový počet 1350 zaměstnanců montáže," uvedla automobilka v oznámení.

Ekologie především

Práce na rozšíření továrny chce firma zahájit letos v červenci a dokončit v květnu 2009. "Investor předpokládá rozšíření haly montáže o nové plochy pro montáž a logistiku z důvodu dosažení výrobní kapacity závodu 850 vozů/den," uvedla firma v podkladech pro úřady.

Ty nyní budou posuzovat, jaký bude mít výrazné rozšíření továrny vliv na životní prostředí.

Firma tvrdí, že žádný. "Na základě provedených průzkumů lze předpokládat, že realizace záměru a následný provoz závodu nebude mít negativní vliv na lokální populace prokázaných druhů živočichů a rostlin," uvedla odborná firma, která pro Škodovku plány zpracovává.

Z linky v továrně v Kvasinách sjely tento týden první vozy Superb nové generace. Poprvé by se na českém trhu objeví letos v červnu. V základní verzi s benzinovým motorem o objemu 1,4 litru bude cena vozu 619 900.

Yeti přichází

V Kvasinách se bude vyrábět také zcela nový vůz Škoda Yeti. SUV Yeti by měl modelovou řadu firmy rozšířit v roce 2009.

"Náš nejmodernější závod získá díky modelu Yeti třetí výrobní pilíř a bude moci nabízet nová pracovní místa," uvedl již dříve člen představenstva Martin Jahn.

Škoda Auto investuje v příštích pěti letech na rozšíření svých závodů ve Vrchlabí a v Kvasinách asi 55 miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy