Petr Fejk bude ombudsmanem kvality Českých drah

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
22. 2. 2011 17:15
Nová funkce vznikne od března
Petr Fejk.
Petr Fejk. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Někdejší ředitel pražské zoologické zahrady a ředitel Českého centra v New Yorku Petr Fejk má novou práci, Bude pracovat jako první ombudsman kvality Českých drah.

Informoval o tom server iDnes. Funkce ombudsmana vznikne u Českých drah od prvního března. Šestačtyřicetiletý Petr Fejk se bude zabývat rozvojem péče o cestující Českých drah, bude se například podílet na tréninku personálu v oblasti poskytování služeb, jeho lidé budou řešit podněty a stížnosti zákazníků.

"Věřím, že zřízení pozice ombudsmana kvality, o které se u nás diskutuje už delší dobu, pomůže posunout zákaznický servis na úroveň srovnatelnou s německými nebo rakouskými drahami. Samotné nové soupravy nestačí," uvedl generální ředitel ČD Petr Žaluda.

Modernizace vozů i vyšší kvalita služeb má drahám pomoci v konkurenčním boji s postupným otevíráním železniční dopravy v Česku. První bude společnost RegioJet ze skupiny Student Agency Radima Jančury, která spustí v polovině roku svou dálkovou vlakovou linku mezi Prahou a Ostravou.

Petr Fejk se stal známou tváří při svém dvanáctiletém působení na místě ředitele pražské zoologické zahrady. Po roce práce jako manažer České národní budovy a ředitele Českého centra se na vlastní žádost vrátil zpět do Česka.

 

Právě se děje

Další zprávy