Parkhotel a Savoy patří Sekyra Group

Red Eko, ČTK
9. 5. 2006 13:16
Praha - Pražský Parkhotel a hotel Savoy.ve Špindlerově Mlýně kupuje Sekyra Group. Firma každý rok hodlá investovat do hotelového průmyslu kolem miliardy korun.
Foto: Aktuálně.cz

"V domácím hotelovém průmyslu vidíme velkou příležitost. Zajímá nás zejména hlavní město a turisticky atraktivní střediska," uvedl předseda představenstva Sekyra Group Luděk Sekyra.

Čtyřhvězdičkový Parkhotel Praha se nachází blízko parku Stromovka. V současnosti nabízí 237 pokojů, v dalším období se předpokládá rozšíření o dalších 100 pokojů v rámci přístavby budovy. Loni se zde ubytovalo přes 40.000 hostů.

V centru Špindlerova Mlýna chce Sekyra Group legendární hotel Savoy kompletně zrekonstruovat. Přestavba začala letos v dubnu a ukončena by měla být v září 2007. Poté hotel nabídne 37 pokojů se 100 místy.

Součástí přestavby hotelu Savoy je také přilehlá novostavba, která ponese prvky horské architektury. V objektu vznikne 44 nadstandardních bytů o velikosti 60 až 155 metrů čtverečních.

V letech 2006 až 2010 skupina předpokládá investovat do nových projektů 30 miliard korun. Celková hodnota realitních aktiv pod její správou dosáhne zhruba 60 miliard korun.
 
Sekyra Group působí na realitním trhu od roku 1996, především v oblasti komerčních a rezidenčních projektů. Je také investorem, který pomocí dlouhodobých investic buduje vlastní portfolio nemovitostí. Aktivní je také na realitních trzích na Slovensku, Ukrajině, v Rusku, Rumunsku a Chorvatsku.

 

Právě se děje

Další zprávy