Papcel Litovel získal rekordní zakázku v Bělorusku

ČTK ČTK
26. 11. 2012 14:56
Podepsaná smlouva představuje největší projekt firmy v její historii
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Litovel - Zakázku v rekordní hodnotě bezmála dvě miliardy korun získala v Bělorusku litovelská společnost Papcel, která je předním tuzemským výrobcem strojů a zařízení pro papírenský průmysl.

Běloruskému papírenskému koncernu Zavod Gazetnoj Bumagi dodá Papcel kompletní linku na výrobu dekoračních papírů. Informovalo o tom vedení Papcelu, které podrobnosti kontraktu zveřejní příští týden na tiskové konferenci v Olomouci.

"Papcel ve vypsaném tendru porazil významné konkurenty ve svém oboru a postaví v Bělorusku nový papírenský závod na zelené louce. Podepsaná smlouva představuje v historii firmy Papcel dosud největší projekt a podpoří zaměstnanost v našem regionu," uvedlo vedení Papcelu.

V Rusku se Papcelu daří

V sousedním Rusku se nyní Papcelu rýsuje další velká zakázka v hodnotě několika desítek milionů eur. Ruský podnik Perekrostok chce pořídit novou papírenskou linku a od Papcelu si už vyžádal projektovou dokumentaci a další podklady.

Společnost Papcel vyrábí a dodává stroje a zařízení pro kompletní linky papírenských strojů. Zajišťuje kusové dodávky, opravy, repase a rekonstrukce výrobních uzlů a celých technologií. Loni její tržby vzrostly o 73,6 milionu korun na 734,3 milionu korun.

Papcel je výrazně proexportně orientovanou firmou, na zahraniční trhy dodává více než 90 procent své produkce. Dlouhodobě nejúspěšnějším exportním trhem Papcelu je Rusko a země bývalého Sovětského svazu.

 

Právě se děje

Další zprávy