Oskarta je zpět. Na levnější volání už láká i Vodafone

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
19. 11. 2013 11:00
Volání do všech sítí přijde na dvě koruny na minutu, textová zpráva na 1,50 koruny.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Po Telefónice (BleskMobil) a T-Mobile (Kaktus) má svého vlastního virtuálního operátora i Vodafone. Ten obnovuje starou značku své předplacené karty Oskarta, vycházející z už nepoužívaného názvu sítě Oskar.

Volání do všech sítí s Oskartou přijde na dvě koruny na minutu. Krátká textová zpráva (SMS) stojí 1,50 koruny. Internet s limitem 500 kB denně bude do 31. května 2014 k dispozici zdarma, standardní cena za 1 MB dat činí jednu korunu.

Na trhu nyní působí zhruba čtyřicet virtuálních operátorů. "Jejich nabídky jsou mnohdy komplikované, obsahují skryté háčky, nepřehledné účtování, dobíjecí podmínky a podobně. Oskarta je synonymem jednoduchosti, přehlednosti a férovosti. Proto ji lidé chtěli, proto jsme ji přivedli zpět," říká Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky ve Vodafonu.

Karta bude k dostání od 2. prosince. Pořídit ji lze dvěma způsoby. Buď zadarmo s kreditem 10 korun při objednávce v e-shopu, přičemž SIM karta bude doručena zdarma v obálce jako dopis do schránky. Nebo za 100 korun s kreditem ve stejné hodnotě ve vybraných trafikách, prodejnách a benzínových pumpách (při objednání přes e-shop bude ke kartě přiúčtováno 69 korun za doručení na dobírku).

Platnost kreditu u Oskarty je šest měsíců, tarifikace je stejná jako u Vodafone 60+1 (první započatá minuta se vždy účtuje celá, další už po vteřinách).

Firma nabízí dva základní datové balíčky k přikoupení. 60 MB na týden vyjde na 49 korun, 200 MB na měsíc vyjde na 149 korun.

Oskarta bude fungovat jako virtuální operátor typu "branded reseller", služby tedy bude prodávat pod vlastní značkou, stejně jako Kaktus od T-Mobile a BleskMobil od Telefóniky. Prodejny Vodafone ji tedy prodávat nebudou, ani poskytovat péči jejím zákazníkům.

 

Právě se děje

Další zprávy