Online letenku od ČSA jde zaplatit hotově

Veronika Skálová Veronika Skálová
16. 3. 2011 14:35
Platit hotově za online letenku lze zatím jen v Praze
Platit v hotovosti za elektronickou letenku lze jen v kancelářích ČSA na terminálech ruzyňského letiště a v centru Prahy.
Platit v hotovosti za elektronickou letenku lze jen v kancelářích ČSA na terminálech ruzyňského letiště a v centru Prahy. | Foto: Jan Langer

Praha - Pohodlí nákupu letenky z domova sice oceňuje stále více lidí, některým ale nevyhovuje nutnost hned za ni zaplatit. České aerolinie proto od středy nabízí úhradu elektronické letenky v hotovosti.

Podle zjištění ČSA mají někteří lidé z placení online obavy. Nově si tedy mohou letenku na internetových stránkách na tři dny rezervovat a přijít ji zaplatit osobně v hotovosti. Pokud to do 72 hodin neudělá, jeho rezervace zanikne.

Podmínkou však je, že mezi dnem rezervace a plánovaným odletem musí být alespoň sedm dní. Tuto možnost zatím mohou využít jen lidé žijící nebo pracující v Praze. Platbu v hotovosti za online rezervovanou letenku totiž přijímá jen městská prodejní kancelář ČSA v centru města a kanceláře aerolinek na Terminálu 1 a 2 ruzyňského letiště.

Kromě Česka zavádí ČSA tuto možnost také v Bulharsku, Litvě, Rumunsku, Rusku, Srbsku a na Ukrajině.

"Během testovacího provozu tento způsob využili stovky našich klientů v průběhu jediného týdne," uvedl Jiří Marek viceprezident pro obchod a marketing.

Češi jsou podle některých průzkumů ohledně plateb přes internet mnohem nedůvěřivější než jiné národy. Při nákupech přes internet je nečastějším způsobem platby dobírka, českou specialitou jsou také kamenné pobočky online obchodů, kde si zákazník může zboží vybrané a objednané online vyzvednout a zaplatit.


 

 

Právě se děje

Další zprávy