O korunu levnější volání. Je tu další nový operátor

ČTK ČTK
30. 5. 2013 15:47
Volání v rámci sítě 99mobile vyjde na 49 haléřů za minutu
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Isifa / Thinkstock

Praha - Nový virtuální operátor 99mobile srazil cenu volání do všech sítí na 1,49 korun za minutu. To je zhruba o korunu méně, než nabízí další operátoři.

Od pátku nabídne čtyři tarify od 49 do 399 korun měsíčně a data za příplatek. Uvedli to zástupci společnosti na čtvrteční tiskové konferenci. 

Volání v rámci sítě 99mobile vyjde na 49 haléřů za minutu. Stejně bude stát i SMS. V rámci tarifů získá zákazník od deseti do 400 volných minut pro volání do všech sítí. Dodatečné datové balíčky vyjdou od 79 do 199 korun za 100 až 500 MB dat.

"Neomezené volání je v ČR stále ještě relativně drahé a většině z nás se nevyplatí, proto přicházíme s levnými tarify bez úvazku, ve kterých by se měl najít úplně každý," uvedl obchodní ředitel Michal Fišer. Operátor se podle něj zaměří na rodiny, studenty nebo seniory, kteří chtějí měsíčně provolat do 500 korun. 

Služby chce operátor nabízet přes internet a zákaznickou linku. Doručení SIM karty a podpis smlouvy zajistí kurýrní služba. Do budoucna firma plánuje nabídku služeb i v kamenných prodejnách partnerů, například obchodníků s elektronikou. 

99mobile je první operátor, který využil velkoobchodní nabídku GTS. Ta nabízí menším operátorům kapacitu mobilní sítě společnosti T-Mobile. Nový virtuální operátor chce za rok získat nejméně 50 000 zákazníků. Těm nabídne předčíslí 799 9XX XXX. 99mobil provozuje telekomunikační společnost Maxprogres. Ta vznikla v roce 1996 a má české vlastníky. 

Na trhu nyní nabízí služby virtuální operátor vydavatelství Ringier BLESKmobil a mediálního domu Mafra Mobil.cz. Ve středu začala nabízet služby společnost Tesco Mobile, která se zaměřuje na zákazníky obchodního řetězce Tesco. Na firmy se zaměřil další virtuální operátor GTS. Na trh se chystá i distributor energií Centropol nebo poskytovatel internetového volání Fayn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kteří mobilní operátoři nabídnou výhodné ceny?

 

Právě se děje

Další zprávy