Nové lahve Mattoni budou mít ´orlí design´

rg
20. 9. 2007 14:50
Navrhoval je mladý designér Jan Čapek
Nová lahev Mattoni odkazuje i na to, že firma podporuje projekt Návrat orla do Česka.
Nová lahev Mattoni odkazuje i na to, že firma podporuje projekt Návrat orla do Česka. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - V příštím týdnu budou v obchodech nové láhve minerálních vod Mattoni. O jejich design se postaral návrhář Jan Čapek, absolvent pražské VŠUP. Ten už vloni vytvořil pro stejnou firmu láhve "Sport" a "Active", za které si odnesl ocenění Czech Grand Design.

Autor jinak pracuje pro výrobce domácích spotřebičů Electrolux. V roce 2004 vyhrál společně s Kryštofem Nosálem druhé místo v soutěži Electrolux Design Laboratory za návrh pračky s názvem Washmen.

Mattoni považuje inovovanou lahev za významnou nejen kvůli samotnému designu. "Při jeho přípravě jsme od počátku usilovali o to, aby výsledný tvar a pojetí také odkazovalo k naší podpoře projektu Návrat orla . Minerální voda Mattoni pochází z neporušeného prostředí Doupovských hor. Proto naše vnímavost ke stavu životního prostředí. Podpora projektu usilujícího o obnovení hnízdících populací orla skalního je jeho přirozeným vyústěním," uvedla firma.

Kvůli přírodě se pracovalo i na odlehčení lahve, tak, aby celkově méně zatěžovala životní prostředí.

Mattoni si zve k tvorbě vzezření svých výrobků významná jména oboru. Například pod designem jejích skleněných láhví je podepsáno italské studio Pininfarina, které jinak dělá pro automobilku Ferrari.

Skleněné láhve Mattoni zůstávají, změny se týkají pouze PET obalů.

 

Právě se děje

Další zprávy