Nové Ferrari Italia může začít hořet. Musí do servisů

Radek Pecák Radek Pecák
2. 9. 2010 15:20
V Česku se zatím žádný takový případ nevyskytl
Foto: Auto Gespot

Milán - Ferrari Italia není tuctové auto a svému řidiči dokáže na silnici silně zvednout hladinu adrenalinu. Občas ale i nežádoucím způsobem. Tím, že nenadále vzplane. Automobilka zaznamenala několik takových případů a proto oznámila, že je svolává k opravě do servisů.

Společnost Ferrari minulý měsíc zahájila vyšetřování po zprávách médií o požárech u pěti vozů 458 Italia v Kalifornii, Paříži, Švýcarsku, Číně a jedné nejmenované lokaci. Podle mluvčího se již podařilo problém objasnit. Souvisí s lepidlem použitým při montáži vozů, které se může za určitých okolností vznítit, napsala agentura Reuters.

V Česku žádné nehořelo

Svolávací akce se týká zhruba 1250 vozů. Mluvčí dodal, že těm majitelům, vozu 458 Italia, které požár poškodil, automobilka samozřejmě dodá zcela nový vůz.

"V Česku se zatím žádný takový případ nevyskytl. Podrobnosti o svolávací akci nemám a i kdybych je měl, stejně bych je nemohl komentovat," sdělil Aktuálně.cz mluvčí českého zastoupení značky Jiří Rozkošný. Podle něho do současné doby bylo českým zákazníkům dodáno méně než deset exemplářů tohoto modelu.

"Svolávací akce na Ferrari určitě nejsou běžnou věcí, ale občas se to stane. Samozřejmě je to častější u novějších modelů než u těch, které jsou ve výrobě třeba už tři roky," dodal Rozkošný.

Svolávacích akcí na různé modely automobilek běží v současné době po celém světě několik desítek. Největší byla loňská akce Toyoty, která kvůli poruchovým plynovým pedálům musela do servisů svolat přes osm milionů vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy