Nová Karolina a Forum v Ústí změnily majitele

Ekonomika Ekonomika
30. 9. 2011 13:26
Multi Development prodala další dvě nákupní centra
Nákupní centrum. Ilustrační foto.
Nákupní centrum. Ilustrační foto. | Foto: Veronika Skálová

Praha - Další dvě velká obchodní centra v Česku změnila majitele. Jak informoval server E15, za 300 milionů eur, tedy asi 7,35 miliardy korun, prodala firma Multi Development Novou Karolinu v Ostravě a Forum v Ústí nad Labem.

Společně je odkoupil retailový fond Meyer Bergman European Retail Partners I (MBERP) a Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP). Potvrdily se tak květnové spekulace v britském tisku.

Podle E15 jde o největší letošní realitní investici u nás. Aktuálně.cz o plánech Multi Development na prodej svého portfolia v Česku již před časem informovalo.

"Multi Development je developerská společnost. Drtivá většina všech developerských společností své dokončené projekty prodává, kupujícími bývají většinou investiční fondy bank, penzijní fondy, fondy pojišťoven či soukromé investiční fondy," uvedla tehdy marketingová manažerka české pobočky společnosti Lucie Husníková.

Dokončení obchodního centra Nová Karolina se plánuje na jaro příštího roku. Podle developera je nyní pronajato 85 procent obchodních ploch, celkem nákupní centrum nabídne téměř 60 000 metrů čtverečních pronajímatelných prostor, napsal server.

Forum Ústí nad Labem o celkové ploše 27 000 metrů čtverečních Multi Development dokončil před dvěma lety. Letos v létě firma rovněž prodala zbývající podíl obchodního centra Forum Liberec společnosti Tesco Stores, která už do té doby vlastnila polovinu.

 

Právě se děje

Další zprávy