Německý fond koupil za miliardu kanceláře v Praze

Ekonomika Ekonomika
23. 2. 2009 14:52
Zájem o kvalitní budovy trvá i v krizi, tvrdí analytici
Na pohodlném křesle nešetřete.
Na pohodlném křesle nešetřete. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Kancelářské centrum Jungmannova Plaza v centru hlavního města má nového majitele - koupil ho německý nemovitostní fond Deka Immobilien za 40 milionů eur (asi 1,15 miliardy korun). V tiskové zprávě o tom v pondělí informovala advokátní kancelář Schoenherr, která fondu poskytovala poradenství.

Prodejcem byla rakouská realitní a investiční společnost Immoeast.

Podle analytika společnosti King Sturge Dušana Šťastníka jde o jednu z prvních investičních vlaštovek v letošním roce. "Jungmannova Plaza patří k nejlepším kancelářským budovám na trhu a akvizice právě této nemovitosti potvrzuje zájem o ty nejkvalitnější budovy i v době krize," sdělil agentuře ČTK.

Cena podle analytika odpovídá aktuální situaci na trhu a skutečnosti, že prý jde o jednu z nejlepších kancelářských budov v Praze.

Kanceláře, které leží mezi Jungmannovou ulicí a Františkánskou zahradou, mají celkem přes deset tisíc metrů čtverečních. Mezi nájemníky patří například firmy ABN Amro, Johnson & Johnson nebo Patria Corporate Finance.

Prodej budovy je na tuzemském trhu jednou z prvních úspěšných letošních transakcí v oboru komerčních nemovitostí. Loňské investice prodělaly kvůli krizi pád o více než 60 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy