Nejlepší firmou je mezi stovkou nejlepších Škoda Auto

Ekonomika Ekonomika
26. 11. 2010 15:02
Druhý skončil energetický gigant ČEZ, třetí je Agrofert
Foto: Radek Pecák

Praha - Vítězem letošního ročku Českých 100 se stala automobilka Škoda Auto. Sesadila tak z první příčky žebříčku energetickou společnost ČEZ. Ta skončila na druhém místě. Třetí se umístil Agrofert Holding.

Výsledky vyhlašuje organizátor soutěže, kterým je občanské sdružení Comenius.

Také na dalších místech v první desítce jsou známé firmy -  Kooperativa pojišťovna, RWE Transgas, Best, Allianz pojišťovna, Vítkovice Holding, Škoda Transportation a Severočeské doly.

„Jsem rád, že jako zástupce celé společnosti Škoda Auto a našich zhruba třiceti tisíc zaměstnanců mohu toto ocenění převzít. Naplňuje nás hrdostí a vyjadřuje velkolepý úspěch podniku právě v posledních dvaceti letech. Tato cena je pro nás současně i závazkem do dalších let," řekl Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto a.s. „V příštích letech chceme podstatně růst a do roku 2018 naše celosvětové prodeje zdvojnásobit. Největší silou přitom bude výkonnost celého našeho týmu," dodal Vahland.

Ceny se předávají na Pražském Hradě 

Ceny bude nejlepším firmám večer předávat na Pražském Hradě prezident republiky Václav Klaus.

Škoda Auto se na prvním místě umístila celkem podesáté, pětkrát skončila na místě druhém.

Soutěž má i dílčí kategorie pro nejlepší firmy v jednotlivých odvětvích. V cestovním ruchu a hotelnictví zvítězila i letos CK Exim Tours, v informačních a komunikačních technologiích opět Dell Computer, v dopravních stavbách a stavebnictví Hochtief, ve výrobním družstevnictví Autodružstvo Praha a v zemědělství a potravinářství Agrodružstvo Lhota pod Libčany.

Titul Lady Pro získala předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová a Gentleman Pro generální ředitel Bohemia Sekt Josef Vozdecký.

Do soutěže mohou být zařazeny jen ty firmy, které platí v Česku daně, mají nejméně 20 zaměstnanců a vykazují roční tržby vyšší než 30 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy