Natland míří na trh s volným časem, kupuje Berg Equity

ČTK ČTK
15. 10. 2012 16:56
Berg Equity patří mimo jiné areál Stoh ve Špindlerově Mlýně
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Investiční skupina Natland Group se chystá výrazně vstoupit do odvětví sportu, společenských akcí a volného času.

Dokončuje koupi skupiny Berg Equity, které patří mimo jiné areál Stoh ve Špindlerově Mlýně a podíl v největší lyžařské škole a půjčovně Skol Max. Do jejího portfolia doplní Natland několik firem zajišťujících společenské akce a marketing i svůj podíl ve společnosti Taiko.

V plánu Natlandu je následné přejmenování Berg Equity a spuštění společného marketingového a věrnostního programu. Ambicí skupiny je další růst, a to i formou dalších nákupů.

"Portfolio volnočasových aktivit se vhodně doplňuje z hlediska sezonnosti, potenciál vidíme i v propojení sponzorů a klientů, pro které uskutečňujeme akce a reklamní kampaně s konečnými spotřebiteli služeb a produktů. Výhodou je i možnost jejich propagace prostřednictvím sportovců a akcí, které podporujeme," uvedl investiční ředitel Natlandu Milan Heidler.

Po seskupení do Berg Equity bude tato společnost disponovat například následujícím majetkem: areálem Stoh ve Špindlerově Mlýně s přilehlým hotelem; podílem v největší lyžařské škole a půjčovně Skol Max; podílem ve společnosti Taiko, která provozuje areál ve Žlutých lázních či pražské trhy; přední českou cateringovou společnost Emotions catering; marketingovou agenturou Ad Base Events či společností zaměřenou na organizování golfových turnajů GolfPromo.

Začlení do něj také veškeré své sportovní sponzorské a partnerské aktivity, kde je dlouhodobě partnerem jak Svazu lyžařů ČR a českého reprezentanta Kryštofa Krýzla, tak pardubického basketbalu.

Natland je investiční a finanční skupina, která deset let působí na trzích podnikových fůzí a akvizic ve střední a východní Evropě, a to zejména v oblasti soukromého kapitálu, finančních služeb a realit.

 

Právě se děje

Další zprávy