Nakladatelství Albatros Media chce točit filmy

Ekonomika Ekonomika
20. 1. 2012 8:43
Albatros chce současně růst i ve svém hlavním oboru
Albatros chce zfilmovat knihy Haliny Pawlovské
Albatros chce zfilmovat knihy Haliny Pawlovské | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Do filmového průmyslu hodlá vstoupit největší nakladatelský dům na českém trhu Albatros Media. Lidové noviny informovaly, že chce točit filmy podle svých nejúspěšnějších knih. První by se do kin mohly dostat už letos.

První látkou ke zfilmování se mají stát knihy Deník malého poseroutky, román Haliny Pawlowské Velká žena z Východu nebo Tajná kniha Ireny Obermannové. Všechny tyto tituly se prodaly v nákladu desítek tisíc kusů.

Spolupracovat na filmech by mohl Albatros Media podle svého šéfa a spolumajitele Michala Krejčího například se společností Bontonfilm. "Bontonfilm je zcela jistě jeden z našich potenciálních budoucích partnerů v oblasti filmových projektů. Rozhodně však není jedinou variantou na trhu," řekl deníku Krejčí.

Kromě filmů chce nakladatelství zamířit i do rozhlasu a televizní branže, dodal. Se zfilmovanými knihami se tak zřejmě už letos setkáme i na televizních obrazovkách, píšou LN.

Albatros skupuje konkurenční firmy

Albatros podle deníku plánuje výrazný růst i ve své původní branži, vydávání knih. "Chceme, aby náš podíl na českém trhu letos vzrostl o desítky procent. Výborné ekonomické výsledky z předchozích let nám pro to vytvořily dostatečné zdroje," uvedl Krejčí.

Albatros už dříve začal s akvizicemi menších nakladatelů. V jeho portfoliu tak nyní jsou Computer Press a Motto a XYZ. Podle lidí z nakladatelské branže by letos mohl Albatros převzít například BB Art nebo Hosta, obě firmy to však popřely, píše deník.

Nakupovat hodlá Albatros i na Slovensku. Podle zdroje deníku, který si nepřál být jmenován, má Albatros zájem o nakladatelství Slovart.

Tržby Albatrosu rychle rostou a za loňský rok podle LN překročily 350 milionů korun. Zisk největšího nakladatelského domu v Česku se pohybuje v řádech desítek milionů.

 

Právě se děje

Další zprávy