Najděte nám lidi, ale za méně peněz, chtějí firmy

Veronika Skálová Veronika Skálová
26. 1. 2012 10:30
Podniky škrtají výdaje na personalisty zvenčí, zaplatí jen za úspěch
Firmy kvůli úsporám škrtají všude, i náklady na nábor novýchch zaměstnanců.
Firmy kvůli úsporám škrtají všude, i náklady na nábor novýchch zaměstnanců. | Foto: Thinkstock

Praha - Pečlivě zvážit zda přijímat nové lidi, kolik a komu zaplatit za jejich vyhledání. Ekonomická krize mění způsob, jakým firmy přistupují k personálním agenturám a jejich službám.

Personální agentury se shodují, že tuto změnu pociťují, stejně jako omezování rozpočtů na personalistické služby zvenčí.

"Je vidět, že firmy opravdu obrací každou korunu a personalistika není výjimkou. Je vidět významný posun od plateb za samotný cílený nábor, takzvaný executive search, k takzvaným success fee - tedy jednorázová platba za nalezení vhodného kandidáta," potvrdila Šárka Fričová z poradenské firmy BeeConsulting.

Firmy se tak snaží personální agentury motivovat - často se stává, že obsazení stejné pozice zadají více společnostem, zároveň vhodné uchazeče shání i vnitřní personální oddělení firmy. Zaplaceno dostane ten, kdo při obsazování pozice uspěje.

Hned po platbě za nábor je při škrtech na řadě inzerce. "Pokud firmy omezují portfolio využívaných služeb, obvykle jako jedny z prvních škrtají investice do inzerce. V případě útlumu v oblasti náboru méně využívají zdroje kandidátů, tedy personální inzerci i služby personální agentury," doplnil Mikuláš Procházka z agentury Grafton.

Snižují se také počty na interních personálních odděleních.

Některé firmy proto přichází s nabídkou drobnějších služeb, které umožňují firmám hledat zaměstnance pomocí vlastního personálního oddělení a přenáší na externisty jen některé činnosti.

"Začali jsme klientům nabízet službu ověřování referencí, což je poměrně časově náročná činnost. Zároveň je ale nenahraditelná, protože umožňuje z výběru vyřadit kandidáty, kteří uvádějí v životopisech nepravdivé údaje," uvedla Fričová.

Zlaté časy se nejspíš nevrátí

Nabídku podobných drobnějších služeb za menší poplatky budou muset nejspíš v budoucnu začít nabízet i další personální agentury.

Společnosti, které zjistily, že lze stejně kvalitní zaměstnance vyhledávat za méně peněz, už se jen těžko budou vracet k platbám za proces vyhledání uchazeče externí personální agenturou, ani poté, co se ekonomika vrátí zpět k růstu.


 

Právě se děje

Další zprávy