Na stavbě R55 vládne vysoké napětí. Podívejte se proč

Na stavbě R55 vládne vysoké napětí. Podívejte se proč
Kafe 5 Kč, cukr 2 Kč. Nálada nic moc. "Na Nový rok stáhli ceny a řekli: jestli se ti to nelíbí, vem si bagr a postav ho doma do kopřiv. Přitom pro toho, kdo odstaví stroj to může být likvidační," postěžuje si řidič bagru, který za chvíli přijde.
"Slibují, že je práce do prosince, ale jak dlouho tu budeme, nevíme. Můžeme jít třeba už zítra." Parta ukrajinských dělníků Metrostavu čeká, jestli vedení dá povel k pokračování prací, nebo je kvůli rozmarům počasí pošle domů.
Aspoň někomu je tady do smíchu. Ani nezaměnitelný design vozů Zapa od výtvarníka Jana Rady ale firmu neuchránil od meziročního poklesu produkce o 31 procent, informovala 12. května média.
Řidič náladu své míchačky nesdílí. "Vyhazuje se všude, takže se určitě bude vyhazovat i u nás." Tento je zaměstnanec. "Je to děs. Příjmy šly dolů tak o 50 procent," shrnul poslední rok jiný řidič Zapy, živnostník. 
Foto: Karel Toman
Karel Toman
14. 5. 2010 9:47

Hulín - Na hanácké rovině u Hulína roste obří křižovatka dálnice D1 a rychlostních silnic R49 a R55. Na všechny zmíněné komunikace dříve nebo později dojdou peníze. Projděte si fotoreportáž ze sektoru který podle ČSÚ v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně propadl o 22 procent. V hospodářství, které za stejné období rostlo tempem 1,2 procenta se stavebnictví stává ostrovem krize. Ta se kvůli zastavení státních zakázek a od roku 2013 i evropských dotací zřejmě ještě prohloubí.

Prohlédněte si snímky, a pak si můžete přečíst více v reportáži z místa: Dvanáct hodin denně za minimální mzdu

 

Právě se děje

Další zprávy