Na levné volání lákají další firmy. S plynem máte slevu

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
27. 8. 2013 12:50
Centropol Telecom začne tarify prodávat v září, Net Box už vstoupil na trh.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Na český trh vstoupil další virtuální operátor, společnost Centropol Telecom. Své tarify začne prodávat od 9. září.

Hlavní cílovou skupinou se mají stát zákazníci Centropol Energy. Ta je součástí Centropol Group, která aktuálně obsluhuje přes 350 tisíc lidí. Odběratelé elektřiny nebo plynu od Centropolu získají tarifní zvýhodnění, uvádějí zástupci podniku.

Firma nabídne volání do ostatních sítí od 1,50 Kč za minutu, na stejné ceně startuje například Tesco Mobile. Tarif pro neomezené volání do všech sítí vyjde na 695 Kč měsíčně se závazkem na dva roky. Příští rok chce operátor nabídnout i tarify pro firmy a služby pevných linek.

Centropol bude využívat síť Vodafonu.

Od ostatních virtuálů se odlišuje především v tom, že bude namísto předplacených telefonních karet nabízet především paušální tarify. "Ty budou zahrnovat mobilní volání, SMS i datové služby. Zákazník tak podpisem smlouvy získá komplexní služby zahrnující fakturaci, zákaznický portál, call centrum, stejně jako tomu je u stávajících dominantních mobilních operátorů," komentuje Michal Hájek, který projekt Centropol Telecom řídí.

Od úterý nabízejí služby virtuálního operátora Netbox Mobil také firmy Smart Comp. a Planet A. V rámci měsíčního paušálu za 250 Kč získá zákazník 50 volných minut do všech českých sítí , 50 volných SMS a 100 MB dat. Cena textovky činí 1,50 Kč, minuta volání v síti Net Box stojí 1,50 Kč, v ostatních případech pak 2,50 Kč. Stejné ceny platí i zákazníci, kteří si pořídí SIM kartu.

Virtuálních operátorů už v Česku působí zhruba desítka a dohromady obsluhují několik set tisíc klientů. Zřejmě největší je první virtuál Blesk Mobil, který v červnu hlásil 250 tisíc zákazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy