Myšpulín následuje Fifinku na cesty dopisů po Česku

Veronika Skálová Veronika Skálová
20. 10. 2010 9:53
Česká pošta vydala další známku s motivem Čtyřlístku.
Kromě Fifinky bude dopisy zdobit i Myšpulín.
Kromě Fifinky bude dopisy zdobit i Myšpulín. | Foto: Česká pošta

Praha - Necelých šest měsíců po Fifince začne dopisy v Česku zdobit její týmový kolega ze Čtyřlístku Myšpulín. Česká pošta začíná známku prodávat ve středu 20. října.

"Známka s Myšpulínem je označena písmenem A, také ona je tedy určena pro dopisy, putující pouze po naší republice. Zakoupit či objednat lze pouze celý známkový sešitek s deseti známkami, a to za cenu 100 korun," uvedla Marta Selicharová, tisková mluvčí České pošty.

Podle ní byl o první sérii samolepících známek s Fifinkou mezi lidmi enormní zájem a stala se navzdory neustálým dotiskům téměř nedostatkovým zbožím.

Fifinek se prodalo přes tři miliony

"Od 28. dubna, kdy se známka začala prodávat, do dnešního dne se na pobočkách pošty prodalo přes tři miliony kusů známek s touto psí slečnou," upozornila Selicharová.

Fifinku a Myšpulína budou v dohledné době následovat známky s Pinďou a Bobíkem. Motivy známek, příležitostného razítka i pohlednice s předtištěnou novou známkou pro sběratele navrhl autor oblíbeného Čtyřlístku Jaroslav Němeček.

Samolepicí známky s oblíbenými dětskými hrdiny jsou součástí nového systému označování známek písmeny. A je určené pro vnitrostátní poštu s poplatkem 10 korun, písmeno E označuje zásilky do evropských zemí, které stojí 20 korun a písmeno Z je určené pro zásilky do mimoevropských zemí za 21 korun.

Zatímco "áčkové" známky zatím zdobí motivy Čtyřlístku, další dva druhy nových samolepicích známek nesou odkaz na dílo Alfonse Muchy.

 

Právě se děje

Další zprávy