Miliardář Vítek posiluje. Pohltil majetek fondů

Zuzana Kubátová Zuzana Kubátová
11. 10. 2013 8:30
Celková hodnota Vítkova známého majetku se zvedla na nejméně 82 miliard korun.
Radovan Vítek
Radovan Vítek | Foto: ČTK

Praha - Skupina CPI realitního magnáta Radovana Vítka je opět o něco větší. Definitivně pohltila firmu Sidoti a s ní nemovitosti odkoupené od likvidovaných investičních fondů Endurance, jež kdysi zakládala skupina Orco.

"Od prvního října jsou nemovitosti fondů Endurance oficiálně začleněny do naší skupiny," potvrdil deníku Insider Vítek. Komerční budovy v Praze, v polských městech Varšava a Lublin, v Bratislavě a Budapešti do konce září formálně držela Vítkova matka Milada Malá.

Endurance fondy jsou v likvidaci, na prodej stále zbývá ještě jejich bytové portfolio. O to však CPI podle slov svého majitele nemá zájem.

Začleněním majetku Endurance fondů do CPI Vítek dovršil obchod, o jehož přípravě deník Insider poprvé informoval už koncem července. Transakci uzavřel ani ne tři měsíce po převzetí portofolia maďarské developerské skupiny Ablon.

Vítkova CPI se posledními dvěma obřími nákupy definitivně změnila z české skupiny na středoevropskou. Posílila o aktiva ve výši 700 milionů eur (přes 18 mld Kč), čímž se celková hodnota Vítkova známého majetku zvedla z loňských 65 miliard korun na nejméně 82 miliard (kromě CPI Vítek drží další aktiva, která ale nelze z veřejných zdrojů přesně zmapovat).

Byznys v deníku Insider

Jaké jsou další Vítkovy plány, například s Orkem? Čtěte ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy