Miliardář Měkota spustí televizi, chce estrády i filmy

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
21. 9. 2012 8:50
Televize Pětka se zaměří na původní českou tvorbu a zábavu ve stylu klasických estrád
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Miliardář Luboš Měkota spustí 15. října zcela novou celoplošnou televizi Pětka. Zaměří se na původní českou tvorbu a zábavu ve stylu klasických estrád. Informuje o tom deník E15.

Vybudování nové televize má v první fázi stát okolo 300 milionů korun. Vedle Pětky bude Měkota financovat i provoz již vysílající středočeské TV Metropol, která v nynější podobě odstartovala v květnu 2011.

„Stavíme úplně novou televizi, která navazuje personálně na TV Metropol," řekl deníku E15 ředitel obou projektů Marek Vítek.

Měkota původně zvažoval, že díky celoplošné licenci, kterou od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání dostal na počátku září, pouze rozšíří TV Metropol. Nyní se rozhodl pro variantu dvou stanic. V obou projektech má miliardář většinový podíl, připomíná deník.

Programovým ředitelem nové televize bude bývalý dramaturg Primy Václav Kutil, šéfdramaturgem pak Přemysl Svora, marketing povede bývalý marketingový ředitel Media Pro Pictures Jiří Haramul.

Do televizního byznysu vstoupil na začátku září také podnikatel Jaromír Soukup, který kupuje TV Barrandov od společností Moravia Steel. Zájem má také Andrej Babiš, který již několik měsíců jedná s Vladimírem Železným a Radimem Pařízkem (majiteli TV Pohoda) o společném projektu.

Zaměřením na českou tvorbu a "estrády" by nová Pětka TV mohla konkurovat dosavadnímu profilu TV Barrandov. Není však vyloučeno, že právě Barrandov své programové priority změní. Jak totiž informuje server Digizone.cz, po pěti letech odchází z Barrandova její programový ředitel Janis Sidovský. Jeho odchod podle serveru souvisí se změnami ve vedení programu.

 

Právě se děje

Další zprávy