Metro A do Motola prodlouží Hochtief a Metrostav

Veronika Skálová Veronika Skálová
14. 12. 2009 16:00
Nejdelší část prodloužení trasy na Ruzyň bude stát téměř 19 miliard korun.
Tude povede prodloužená trasa A.
Tude povede prodloužená trasa A. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Zakázku za více než 18 miliard korun na prodloužení trasy A pražského metra až do Motola získaly společně Metrostav a Hochtief CZ. Informovala o tom ČTK s odvoláním na mluvčího pražského dopravního podniku.

O vítězi se rozhodlo před dvěma týdny, ostatní účastníci soutěže, tedy společnosti OHL ŽS a Strabag, se proti výsledku mohou ještě odvolat.

"Čekáme, až uplynou zákonné lhůty. Pokud se do té doby nikdo neodvolá, bude možné podepsat smlouvu," uvedl mluvčí dopravního podniku Ondřej Pečený. Právě s ohledem na běžící lhůty se nechtěl k výsledkům tendru vyjadřovat ani jeden z vítězných podniků.

Zakázka za 18,7 miliardy korun, z nichž osm by mělo přijít z evropských fondů, se týká první etapy prodloužení trasy A až na ruzyňské letiště.

První etapa zahrnuje šest kilometrů z Dejvické přes stanice Červený Vrch, Veleslavín a Petřiny až do Motola. Původní předpoklady počítaly se zahájením stavby ještě letos, ale je stále jasnější, že stavba bude moci začít nejdřív na začátku příštího roku.

Po první etapě má následovat druhá o délce 4,3 kilometru přes stanice Bílá Hora, Dědina a Dlouhá Míle. Poslední nejkratší část připojí na trasu poslední dvě zastávky - Staré Letiště a Letiště Ruzyně.

 

Právě se děje

Další zprávy