Majitel Novy vyměnil ztrátu za zisk

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
26. 10. 2011 9:08
Nejvyšší tržby měla CME v Česku
Šéf CME Adrian Sarbu.
Šéf CME Adrian Sarbu. | Foto: www.Médiář.cz

Hamilton - Majitel české televize Nova, americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), dosáhl ve třetím čtvrtletí základního provozního zisku 8,9 milionu dolarů (159 milionů korun). V loňském roce vykázal ve stejné době ztrátu 4,5 milionu dolarů.

CME ve středu oznámila, že její tržby vzrostly o 23 procent na 165,5 milionu dolarů.

Tržby z televizního vysílání CME v České republice ve třetím čtvrtletí vzrostly proti loňsku o zhruba osm milionů dolarů na 55,3 milionu dolarů a byly nadále s přehledem nejvyšší ze všech zemí, kde CME působí. Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) z českého vysílání stoupl o téměř 50 procent na 21,1 milionu USD.

Celé skupině vzrostl OIBDA za devět měsíců dvojnásobně na 85,8 milionu dolarů a tržby narostly o 23 procent na 587,9 milionu USD. Šéf CME Adrian Sarbu uvedl, že firma pro celý rok čeká tržby 850 milionů USD a zisk OIBDA 166 milionů dolarů.

Proti červencovému odhadu se výhled tržeb zlepšil o téměř 20 milionů USD. Sarbu uvedl, že trhy televizní reklamy, kde CME působí, zaznamenávají "smíšené oživení".

Na standardní provozní úrovni utrpěla CME v posledním čtvrtletí ztrátu 12,9 milionu dolarů, která byla proti loňsku zhruba poloviční. Za devět měsíců ztráta činila 18,9 milionu, zhruba tolik jako ve stejném období loni.

CME působí v šesti zemích střední a východní Evropy. Kromě České republiky má televizní stanice na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Rumunsku a Slovinsku.

S akciemi CME se obchoduje na burze v New Yorku a na pražské burze cenných papírů.

 

Právě se děje

Další zprávy