Majitel Novy vydělal přes tři miliardy za tři měsíce

Ekonomika Ekonomika
28. 7. 2010 8:16
Zisk mediální společnosti CME roste, projevil se v něm prodej firmy na Ukrajině
Nova nabírá sílu, stejně jako další mediální společnosti
Nova nabírá sílu, stejně jako další mediální společnosti | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Vlastník nejsledovanější tuzemské televize Nova a dalších televizí ve střední a východní Evropě, společnost CME vydělala ve druhém čtvrtletí tohoto roku 3,18 miliardy korun, tedy víc než v prvních třech měsících tohoto roku.

Ve výsledku se projevuje prodej mediální společnosti na Ukrajině, který CME přinesl 217,6 milionu dolarů. Firma, s jejímiž akciemi se obchoduje na burza v Praze i v New Yorku, své hospodářské výsledky uvedla v tiskové zprávě.

"Naše výsledky za druhé čtvrtletí roku 2010 jsou silnější než ve druhém čtvrtletí roku 2009. Tržby se zvýšily o 15 procent, při stabilním měnovém kurzu, a provozní zisk před odpisy a amortizací o šest procent i přes čtyřprocentní pokles výdajů na televizní reklamu," citovaly agentury prezidenta a generálního ředitele společnosti CME Adrian Sarbu.

Společnost podle něj těžila z prodeje ukrajinských televizních kanálů, akvizice bTV v Bulharsku a začlenění Media Pro Entertainment, napsala ČTK.

"K oživení trhů došlo pouze v České republice a ve Slovinsku. Druhá polovina roku bude rovněž obtížná, ale naše pozice lídra na trhu nás staví do jedinečné pozice," doplnil Sarbu. Na klíčovém trhu v České republce CME vzrostly tržby o 1,1 procenta, ale například na Slovensku klesly o 11,6 procenta a v Rumunsku o 10,2 procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy