Majitel Novy, společnost CME, koupil Bontonfilm

ČTK ČTK
28. 3. 2011 15:43
Hodnota transakce má činit až 12,5 milionu dolarů (zhruba 218 milionů korun).
Nova rozšířila své imperium o další desítky filmů. Koupila Bontonfilm
Nova rozšířila své imperium o další desítky filmů. Koupila Bontonfilm | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Společnost Central European Media Entreprises (CME), která vlastní českou televizi Nova, koupí od společnosti Bancroft a minoritních akcionářů stoprocentní podíl v předním tuzemském filmovém distributorovi Bontonfilm. Hodnota transakce má činit až 12,5 milionu dolarů (zhruba 218 milionů korun).

Uzavřenou smlouvu na prodej Bontonfilmu ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. ČTK to dnes sdělila Romana Wyllie ze společnosti CME, podle které by prodej Bontonfilmu mohl být dokončen v 2. čtvrtletí letošního roku.

"Bontonfilm je ziskovou společností s kladnou hodnotou OIBDA (hospodářský výsledek před zahrnutím finančních nákladů, daní, odpisů a amortizace), jež se okamžitě pozitivně odrazí na finančních výsledcích CME. Tato akvizice výborně doplňuje naše televizní působení na českém a slovenském trhu. Umožní nám maximalizovat hodnotu našeho archivu v obou zemích a zvýšit výnosy a OIBDA společnosti Media Pro Entertainment," uvedl prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu.

V roce 2010 společnost Bontonfilm podle zatím neauditovaných výsledků vykázala příjmy 37 milionů dolarů (646 milionů korun) a její ukazatel OIBDA činil 2,6 milionu dolarů (45,4 milionu korun). "Akvizice Bontonfilmu naplňuje strategii CME posílit její pozici jedné z největších vertikálně integrovaných mediálních společností ve střední a východní Evropě, zabývající se výrobou a distribucí audiovizuálního obsahu pro kina, domácí zábavu, televizi a nová média," podotkla Wyllie.

Filmová distribuční společnosti Bontonfilm tvoří zbytek zábavního impéria Bonton, jehož rozprodej začal v roce 2001.

 

Právě se děje

Další zprávy