Luxusní dovolené jsou opět v módě, krize pro ně skončila

Luxusní dovolené jsou opět v módě, krize pro ně skončila
Luxus ale nemusí znamenat jen vesmírnou pustinu. Za více než půl milionu korun se můžete vypravit ledoborcem na severní pól. "Ledoborec Yamal má 50 50 dvoulůžkových kajut celkem pro 100 turistů, zájezd trvá 16 dní a je vždy beznadějně vyprodaný. Tohoto zájezdu se už zúčastnilo přibližně 20 Čechů," uvedl Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Atomový ledoborec Yamal je nejvýkonnější a nejmodernější světový ledoborec, který byl uveden do provozu v roce 1992 pro udržování Severní mořské cesty. Od roku 1993 je jediným plavidlem, které podniká turistické cesty na Severní pól.
Pokud už jste navštívili všechny světadíly, návštěva Antarktidy by vám neměla chybět do sbírky. Zájezd na 18 dní stojí 230 tisíc korun za osobu a představuje výlet lodí z jižního cípu Jižní Ameriky okolo Antarktického poloostrova. Můžete si dopřát i koupel v místních termálních pramenech, uvidíte velrybářské vesnice, tučňáky i kolonie tuleňů. Jediným záporem je dvoudenní plavba přes nejrozbouřenější vody na světě, které obvykle způsobí většině cestujících cestou tam i zpět silnou nevolnost. Tento zájezd už absolvovalo přes 100 Čechů.
Možné je pro vás ale cesta lodí na některý z pólů nedostatečně dobrodružná. V takovém případě si můžete vybrat dobytí severního nebo jižního pólu na lyžích. Toto dobrodružství na severu stojí 669 tisíc korun a nemusíte se bát, že se pod zavazadly strhnete. Zatímco budete na běžkách podávat sportovní výkony, vaše zavazadla převeze vrtulník na místo, kde zástupci cestovní kanceláře pro vás připraví tábor.
Zatímco na bližší severní pól už Češi vyrazili, zájezd na ten jižní, který stojí 1 200 tisíc na osobu za dvacetidenní pobyt zatím žádný Čech nevyzkoušel.
Jste-li toho názoru, že dobrodružství nesmí být příliš, pak můžete vyrazit třeba na cestu kolem světa. Cena za ní bude tím astronomičtější, čím větší luxus si budete chtít na cestách dopřát.
Foto: Virgin Galactic
Veronika Skálová Veronika Skálová
21. 7. 2010 6:01

Praha - Krize se pomalu ale jistě vytrácí ze světové ekonomiky a zároveň roste zájem o luxusní dovolené. Zahraniční agentury, které se na nákladné dovolené zaměřují, tvrdí, že jde o opravdovou obrodu. Luxusní dovolená ale nemusí znamenat jen cestu první třídou nebo soukromým letadlem a ubytování v hotelu s mimořádně vysokým počtem hvězdiček. Může jít například o zážitek, který si hned tak někdo dovolit nemůže - jako je například cesta do vesmíru, na některý z pólů nebo cesta kolem světa. Podívejte se na několik způsobů, jak utratit milionové částky za pár dní dovolené.

 

Právě se děje

Další zprávy