Louis Vuitton vydělal v Česku půl miliardy. Čekal víc

ČTK ČTK
11. 9. 2013 12:42
Zisk společnosti vzrostl také o dvě procenta na 140 milionů korun
Foto: Reuters

Praha - Česká pobočka módního domu Louis Vuitton vykázala v loňském roce tržby 499 milionů korun, meziročně o dvě procenta více. Výsledek zaostal za očekáváním. Zisk společnosti vzrostl také o dvě procenta na 140 milionů korun.

Vyplývá to z výroční zprávy společnosti za rok 2012. Firma provozuje obchod s luxusní módou v pražské Pařížské ulici.

Tržby za rok 2012 zaostaly za očekáváním společnosti, která předpokládala navýšení na téměř 540 milionů korun. V letošním roce firma očekává růst obratu o 20 milionů korun.

Společnosti Carollinum, která také provozuje hlavně v pražské Pařížské ulici obchody s luxusním zbožím, vzrostly loni tržby o 27 procent na 350 milionů korun.

Obchod Louis Vuitton v Pařížské ulici byl otevřen v srpnu 1998, v roce 2006 firma přesunula prodejnu na roh Pařížské a Široké ulice. Plány firmy počítají v dalších letech s otevřením vícepatrového obchodního domu v Pařížské, který by mohl nabídnout až dva tisíce metrů čtverečních komerční plochy.

Společnost Louis Vuitton Česká je součástí celku Louis Vuitton Malletier. Francouzská společnost LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, pod kterou značka spadá, je největším světovým výrobcem luxusního zboží. Firma mimo jiné vyrábí kabelky Louis Vuitton, šampaňské Moët & Chandon, Dom Perignon a Veuve Clicquot, koňak Hennessy, oblečení Givenchy či šperky Chaumet a hodinky TAG Heuer.

Čistý zisk francouzského luxusního konglomerátu LVMH stoupl o 12 procent na 3,4 miliardy eur (87,2 miliardy korun). Příjmy se zvýšily o 19 procent na 28,1 miliardy eur.

Fotogalerie: Kabriolety na českém trhu. Od nejlevnějšího k nejdražšímu

 

Právě se děje

Další zprávy