Lidl bude prodávat levné celodenní jízdenky ČD

ČTK ČTK
1. 10. 2009 10:29
Lidl prodával jízdenky na vlaky už v Německu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Diskontní prodejny Lidl zkušebně nabídnou svým zákazníkům celodenní síťovou jízdenku Českých drah s platností na státní svátek 28. října.

Jízdenka nazvaná ČD Net Lidl přijde na 149 korun, zatímco klasický celodenní síťový lístek ČD Net nyní stojí pro jednu osobu 450 korun. Novinářům to dnes řekl ředitel odboru produktů a obchodu Českých drah Aleš Ondrůj. Lidl má v ČR více než 200 diskontních prodejen. 

"ČD Net Lidl je vůbec první podobný produkt. Otestujeme si na něm zájem cestujících i nový prodejní kanál," uvedl Ondrůj, podle kterého ČD chtějí tímto způsobem oslovit nové zákazníky. Prodej jízdenek ČD Net Lidl bude zahájen 8. října a potrvá do 27. října. Lidé s touto jízdenkou budou moci cestovat všemi kategoriemi vlaků po celé ČR, u spojů SC Pendolino ale musejí mít povinnou rezervaci. 

Prodej vlakových jízdenek není pro Lidl úplnou novinkou. Společnost totiž již v roce 2005 prodávala v Německu levné lístky na vlak, o které byl mezi zákazníky obrovský zájem a před jejími diskontními prodejnami se tvořily dlouhé fronty lidí. Německé dráhy tehdy v obchodech Lidl prodaly zhruba milion bianco lístků pro cestu tam a zpět po celém Německu.

 

Právě se děje

Další zprávy