Licence pro hudební kanál MTV v Česku mění majitele

19. 11. 2013 14:49
Českou a slovenskou mutaci převezme od CET 21 společnost Viacom.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Českou a slovenskou mutaci hudební televize MTV převezme od Nového roku od společnosti CET 21 mezinárodní mediální společnost Viacom. Její krok souvisí "s vypršením platnosti ochranných známek a vysílací licence, která opravňovala k šíření české a slovenské verze kanálu MTV společnost CET 21". Sdělili to zástupci Viacomu.

Českou MTV spustila CET 21 v listopadu 2009. Pro Česko a Slovensko vysílá 24 hodin denně, zaměřena je především na mladší diváky ve věku 15 až 34 let. Česká verze MTV byla v pořadí 68. kanálem celosvětové sítě MTV Networks International, která působí ve více než 160 zemích.

Viacom chce dál posilovat českou pozici MTV, a to zvýšením důrazu na dlouholetou koncepci zábavního obsahu tohoto kanálu. Od ledna chce zároveň rychleji než dosud uvádět v obou regionech víc lokálních pořadů.

"Spolu s nedávným uvedením televizních kanálů Nickelodeon a Comedy Central Extra, navazující na kvalitu hudebních kanálů MTV Hits, MTV Rocks a MTV Live HD, VH1 Classic a VH je Viacom přítomen s širokým portfoliem kanálů na mediálních trzích v České republice a na Slovensku. Převzetí provozních aktivit je logickým postupem v rámci naší současné regionální expanze," prohlásil generální ředitel Viacomu pro střední a východní Evropu a Izrael Bartosz Witak.

 

Právě se děje

Další zprávy