Levně můžete létat téměř po celé Evropě

Adam Pešek
3. 5. 2011 11:08
Nízkonákladové letecké společnosti létají téměř po celé Evropě
Foto: easyJet

Léto se pomalu ale jistě blíží a s ním přichází také plánování dovolené. Pokud se chcete podívat do zahraničí co nejlevněji, už se dávno nemusíte omezovat jen na pomalou a nepříliš pohodlnou autobusovou dopravu. Na českém trhu totiž operuje hned několik nízkonákladových leteckých společností, které létají do většiny turisticky atraktivních destinací.

Chcete-li se podívat například do Paříže, jednoho z nejromantičtějších měst na světě, můžete se s letenkou vejít už pod tisíc korun. EasyJet nabízí zpáteční letenky už od 979 Kč a ceny jednosměrných začínají už na 619 Kč, při úhradě platební kartou počítejte s navýšením ceny o dalších 270 Kč. I tak ale je cena podstatně nižší než u velkých leteckých společností. Český nízkonákladový dopravce Smart Wings je lehce dražší, zpáteční letenka do Paříže začíná na 1 402 Kč a s jednosměrnou za stejnou částku nijak neušetříte.

A Paříž rozhodně není jediným místem, kam se dá levně zaletět. Do Londýna a zpět se s EasyJet můžete podívat už od 1 944 Kč, do Amsterodamu od 1 559 Kč, do Milána od 727 Kč a v nabídce je ještě Bristol a Lyon. Při cestě do Říma už musíte hledat jinde, například u české Smart Wings s cenou od 1 337 Kč. Jejich nabídka destinací je celkově podstatně bohatší a kromě řady evropských zahrnuje třeba i Dubaj.

 

 

Právě se děje

Další zprávy