Levné letenky za pevnou cenu u ČSA končí

jem
30. 11. 2009 18:35
Aerolinky ruší prodej letenek za jednotnou cenu, cena letenek se bude vždy odvíjet od destinace a její vzdálenosti
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - České aerolinie ruší projekt prodeje letenek za jednotnou cenu Click4Sky, který měl konkurovat nízkonákladovým leteckým společnostem.

Projekt Click4Sky jako takový sice zrušen nebude, ale ceny letenek budou stanovovány podle aktuálních kritérií a tak se v podstatě jedná o projekt nový. 

Již zakoupené letenky platí a plánované lety se nezruší. Web Click4Sky zatím funguje dále beze změny a letenky za jednotné ceny jsou na něm zatím k dispozici.

Letenky, které byly vydány v rámci projektu Click4Sky, ale už ČSA podle informací iDnes stahují od distributorů. Namísto jednotných cen letenek chtějí ČSA konkurovat novým systémem výpočtu ceny letenky. Ta bude nově bude určována dynamickým způsobem, a to na základě výpočtu nového modelu podle aktuální poptávky a parametrů cesty.

Cena bude generována podle několika kritérií, jako jsou poptávka, datum a čas odletu, výchozí a cílová destinace či vzdálenost cesty, vysvětluje mluvčí ČSA Hana Hejsková.

„Nadále už nebude platit jednotný tarif  Nový systém odráží aktuální poptávku cestujících a především umožňuje pružně reagovat na veškeré tržní anomálie," uvedl Tomáš Holan, ředitel útvaru Revenue Management Českých aerolinií.

Jednotná cena už prý nemá opodstatnění

Smyslem nového způsobu stanovování ceny letenky je přilákat více tranzitních cestujících. Rozhodnutí zastavit projekt Click4Sky udělalo nové vedení aerolinek včele s Miroslavem Dvořákem.

Nový ředitel ČSA Miroslav Dvořák
Nový ředitel ČSA Miroslav Dvořák | Foto: Aktuálně.cz

„Ve své době měl projekt jedné ceny své opodstatnění. Nyní jsme stáli před aktuálním rozhodnutím, kam Click4Sky posunout. Z několika alternativ zvítězila cesta segmentace trhu a změny přístupu k zákazníkům," komentuje rozhodnutí Philippe Moreels, viceprezident pro prodej, marketing a ekonomiku Českých aerolinií.

 

Právě se děje

Další zprávy