Letiště propustí kvůli privatizaci desetinu pracovníků

hjp
11. 9. 2008 14:00
Opustit pražské letiště má asi 240 lidí
Letadlo je "obklíčeno" policisty na přistávací ploše. Nedaleko jsou připraveny také požární a zdravotní záchranné služby.
Letadlo je "obklíčeno" policisty na přistávací ploše. Nedaleko jsou připraveny také požární a zdravotní záchranné služby. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Správa Letiště Praha plánuje kvůli chystané privatizaci k 1. prosinci propustit 240 svých zaměstnanců, což je desetina z celkového počtu.

Vyplývá to ze čtvrteční zprávy Letiště Praha.

"Detailní analýza ukázala, že část pracovních pozic se překrývá a některá místa nejsou pro další rozvoj společnosti potřebná," uvádí se v tiskové zprávě.

Třetina z uvedeného počtu rušených pracovních míst jsou přitom neobsazená tabulková místa. Pro odcházející zaměstnance Letiště Praha hodlá vyčlenit milion korun na program pomoci při uplatnění na trhu práce.

"Je zřejmé, že tento krok zvýší hodnotu naší společnosti z pohledu potenciálních investorů," řekl generální ředitel Správy Letiště Praha Miroslav Dvořák. Zároveň podotkl, že každá firma, která se chová tržně a chce uspět v konkurenčním prostředí, prochází obdobným procesem pravidelně, a to nejen v období přípravy na změnu vlastníka.

O pražské letiště projevila zájem již šedesátka investorů. Podle ministerstva financí by privatizace letiště mohla vynést přes 100 miliard korun.

Čtěte také:

 

Právě se děje

Další zprávy