Letiště Praha dostalo od dopravců cenu za rozvoj

Veronika Skálová Veronika Skálová
6. 6. 2011 11:26
Mezinárodní asociace ocenila technologii i spokojenost cestujících
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Letiště v Soulu, Ženevě, Vancouveru, Singapuru, San Franciscu a na pražské Ruzyni sice dělí tisíce kilometrů, mají ale stejné ocenění Eagle Award. Udělila jim jej Mezinárodní asociace leteckých dopravců (IATA), naposledy do řady přibylo právě Letiště Praha.

Letos si cenu zasloužilo jako jediné letiště na světě za rozvoj, spokojenost zákazníků i transparentní a rovnocenný přístup ke všem dopravcům.

U technologického rozvoje ocenila IATA například zavedení samoodbavovacích kiosků, či technologie Wheeltug. „Letiště Praha je prvním letištěm na světě, které podporuje vývoj nové technologie, která umožní letadlům používat při pojíždění mezi terminály a vzletovými a přistávacími drahami zabudované elektrické motory," uvedla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

"Jsem pyšný, že i tak malá země jako je Česká republika se může chlubit letištěm, které se dnes oficiálně zařadilo po bok zákaznicky orientovaných, trvale se zlepšujících a technologicky vyspělých letišť světa," uvedl generální ředitel letiště Miroslav Dvořák.

Letiště Praha odbavilo v roce 2010 11,56 milionu cestujících a jeho čistý zisk vzrostl o 11 procent na 991 milionů korun.

Fotoreportáž: Jak se cestuje letecky s malým dítětem:

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy