Leo Express: Dostaneme do vlaku lidi, kteří jezdí autem

Tereza Holanová Tereza Holanová
9. 3. 2012 14:50
Online rozhovor: Nový dopravce chce konkurovat Českým drahám i RegioJetu

Online rozhovor - Mezi Prahou a Ostravou cestuje vlakem zhruba čtyřikrát méně osob než na podobné trase v Rakousku, kterou navíc lemuje kvalitní dálnice. Musíme proto nabídnout služby, díky kterým bude železniční doprava přitažlivější, zdůraznil v online chatu předseda představenstva společnosti Leo Express Leoš Novotný.

Jeho firma se proto jako další chystá vstoupit na trasu Praha-Pardubice-Olomouc-Ostrava. Konkurovat bude dominantním Českým drahám i žlutým vlakům skupiny RegioJet, která patří podnikateli Radimu Jančurovi.

Cena bude rozumná

První černé vlaky se na koridoru objeví letos v prosinci.

Vedle ekonomické a byznys třídy nabídne Leo Express i premium oddělení pro nejnáročnější cestující. Ve všech třech variantách mají být samozřejmostí pohodlná sedadla, občerstvení nebo připojení k internetu.

Novotný přitom slibuje "západoevropské standardy služeb ve švýcarských vlacích za české ceny". Kolik přesně cestující zaplatí, zatím neprozradil, částka by ale měla odpovídat tomu, co si Češi mohou dovolit. "Díky tomu, že jsme vlaky získali za velmi výhodných podmínek, že mají nízké provozní náklady a využívají moderní technologie," uvedl Novotný.

Předseda představenstva také několikrát zopakoval, že kromě nejatraktivnější trasy chce v budoucnu obsadit i další spoje - například z Prahy do Ústí nad Labem nebo do Českých Budějovic.

V příštím týdnu nabídneme online rozhovory i se zástupci RegioJetu a Českých drah.

 

Právě se děje

Další zprávy