Lahůdky v Pendolinu, už žádné plastové příbory

Radek Pecák Radek Pecák
9. 12. 2010 11:05
Menu pro Pendolino sestavovali kuchařští reprezentanti
V Pendolinu se prý nyní královsky najíme
V Pendolinu se prý nyní královsky najíme | Foto: České dráhy

Praha - Ti, kdo vyrazí od neděle na cesty Pendolinem, zažijí malou revoluci. Dosud byla v bistru, které je součástí vlakové soupravy, jídla servírována na plastových talířcích s plastovými příbory. Tomu je nyní konec.

Jídla budou nyní servírována na porcelánovém nádobí s nerezovými příbory stejně jako v restauraci. „Tímto krokem dochází k dalšímu nárůstu kvality u služeb, které JLV v těchto rychlovlacích poskytuje." dodává Petr Hubáček, produktový manažer pro jídelní vozy společnosti JLV.

Změní se ale i samotná nabízená jídla. Jejich nabídku připravili skuteční mistři oboru - například šéfkuchař Jiří Král, kuchař roku ČR a šéfkuchař Jan Michálek, mnohaletý šéf národního týmu kuchařů a cukrářů.

Kuchaři by měli vařit nově

V nabídce bude například lahodný brokolicový krém, pečený filet z norského lososa na másle a jako dezert například créme brullé.

„Šéfkuchaři z Československého svazu kuchařů připravili receptury, na základě kterých poté všechny pokrmy uvařili a odprezentovali kuchařům a stevardům. V další fázi šéfkuchaři velmi precizně zaškolili kuchaře z jídelních a bistro vozů, ale i personál v centrální výrobě, který bude dále připravovat hotová jídla pro kolejový provoz. Celý tento proces měl jasný cíl - získání důvěry ze strany kuchařů k Nové gastronomii." vysvětluje postup Petr Hubáček, produktový manažer pro jídelní vozy.

Změna ve stravování v Pendolinech nastává od 12. prosince, tedy v den, kdy začíná platit nový jízdní řád. Na svůj počin hodlá společnost JLV upozorńovat i v reklamní kampani, například na billboardech. 

 

Právě se děje

Další zprávy