Kvalita bazénů s cenou stoupá

Adam Pešek
10. 5. 2011 9:38
Levné nafukovací bazény mají malou životnost, kvalitní jsou podstatně dražší

Bazén na zahrádce za domem je vynikající věc pro relaxaci, a pokud nad jeho koupi uvažujete, měli byste předem znát své možnosti. V současné době jsou v nabídce čtyři druhy bazénů v různých cenových relacích a s různými vlastnostmi.

Levnější a na sestavení jednodušší je jednoznačně nadzemní varianta. Nafukovací bazén (od 1 000 Kč) je ale velmi náchylný na poškození a má tak poněkud krátkou životnost. Už o něco dražší fóliový s ocelovou konstrukcí (od 6 000 Kč) je podstatně odolnější, mechanické poškození je však třeba stále hlídat. Případná výměna foliové vložky totiž něco stojí (cca 1 000 Kč).

Vyšší úrovní pak jsou bazény zapuštěné do země. Vzhledem ke složitějšímu zprovoznění je ale na jiné úrovni i cena. Levnější plastové s kompletními pracemi začínají na 50 000 Kč, u betonových s nejdelší životností počítejte s cenou individuální, která ale jen těžko půjde pod 3 500 Kč za metr krychlový.

Nicméně samotným pořízením to nekončí, další náklady přijdou s údržbou a ani voda není zadarmo. Mít možnost se v létě vykoupat na vlastní zahradě je stále poměrně luxusní záležitost.

 

Právě se děje

Další zprávy