Křišťálovou lupu dostal internetový Slevomat

ČTK ČTK
25. 11. 2010 21:50
Internetovou osobností roku se stal Miloš Čermák. Mezi vyhledávači byl první Google
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Vítězem letošní ankety Křišťálová lupa se stal server Slevomat.cz. Ocenění osobnost roku získal publicista Miloš Čermák a anticena patří projektu datových schránek. Uvedli to organizátoři z odborného serveru Lupa.cz.

V odborné porotě zasedlo 70 osobností podnikatelského, internetového a mediálního světa. V dalších osmi kategoriích hlasovala veřejnost. Veřejné ankety se zúčastnilo 93 tisíc lidí.

Svá vítězství z loňských oceněných obhájily aukční server Aukro.cz, zpravodajský portál iDnes, internetový magazín Živě.cz, sociální síť Facebook, videoportál YouTube a služba Seznam.cz E-mail. Po přestávce v roce 2009 se letos opět dostal na špici vyhledávač Google.

Novinkou letošního pátého ročníku je vznik kategorie s názvem Dobrej nápad, jejímž vítězem se stal server VideaČesky.cz. Společnost Nokia vypsala speciální kategorii mobilní služba, ve které se na 1. místě umístily mobilní stránky pro vystavování a správu faktur m.T-Mobile.cz.

"Veřejnost v anketě často hlasovala pro projekty, které jsou jí dobře známé a které často využívá. Řada zajímavých webů a služeb, třeba ne tak mediálně zpopularizovaných, však může zůstat v pozadí. Redakce serveru Lupa.cz se proto rozhodla upozornit na jeden takový projekt a udělit zvláštní ocenění pro webovou aplikaci Fakturoid.cz," uvedl šéfredaktor Lupy Patrick Zandl.

 

Právě se děje

Další zprávy