Komerční banka zvýšila zisk. V Řecku má 7,7 miliardy

Ekonomika Ekonomika
5. 5. 2010 10:04
Jedna z největších bank vydělala 3,3 miliard korun za čtvrtletí.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Přes tři miliardy korun vydělala za první tři měsíce letošního roku Komerční banka. Svůj čistý zisk tak v porovnání s loňským prvním čtvrtletím zvýšila o 12,8 procenta na 3,3 miliardy korun.

Jak oznámila společnost v tiskové zprávě, jedním z důvodů tohoto výsledku je mimo jiné snížení provozních nákladů a pokles nákladů rizika. Přestože i v letošním prvním čtvrtletí sledovala banka nižší investiční aktivitu svých klientů, objem poskytnutých úvěrů za tři měsíce stoupl o jedno procento na 382 miliard. Rostl také objem vkladů, i když o pouhé 0,4 procenta.

"Celkový počet klientů skupiny KB převýšil 2,7 milionů. Samotná KB evidovala 1 609 000 zákazníků, z toho 1 334 000 bylo individuálních klientů, dalších 275 000 klientů bylo z řad podnikatelů, firem a korporací jako jsou obce či sdružení," uvedla banka ve své zprávě.

Komerční banka spolu s výsledky oznámila, že v řeckých aktivech drží asi 7,7 miliardy korun, zatímco analytici dosud odhadovali expozici banky vůči Řecku asi na 8 miliard eur.

 

Právě se děje

Další zprávy