Komárkova KKCG měla loni čistý zisk 4,9 miliardy korun

ČTK Tereza Holanová ČTK, Tereza Holanová
27. 6. 2013 11:10
Hlavní potenciál vidí vedení firmy v loterijním a zábavním průmyslu
Karel Komárek
Karel Komárek | Foto: ČTK

Praha - Finanční a investiční skupina KKCG miliardáře Karla Komárka vykázala za loňský rok konsolidovaný čistý zisk 4,9 miliardy korun.

V roce 2010 měla společnost rekordní zisk 14,3 miliardy korun, přispěla k němu například koupě zásobníku plynu v Dolních Bojanovicích. Výsledky za rok 2011 skupina zveřejnit nechce. "Docházelo k vypořádání v rámci rodiny Karla Komárka, je to citlivé téma. Zisk byl ale výrazně nižší," říká mluvčí skupiny Dan Plovajko.

Aktiva skupiny vzrostla o polovinu na 38,7 miliardy korun. Nejvýznamnější vliv na nárůst aktiv mělo podle Plovajka úspěšné dokončení akvizice loterijní společnosti Sazka.

Výnosy skupiny loni stouply meziročně o 45 procent na 12,3 miliardy korun (477 milionů eur).

"V sázkovém a zábavním průmyslu vidíme velký potenciál, což potvrzuje nedávno oznámený kapitálový vstup do řecké loterijní jedničky a jedné z největších evropských loterijních firem, společnosti Opap," uvedl finanční ředitel KKCG Radek Dyntar.

Sázkový byznys přispěl i k tržbám, hlavním tahounem byl ale podnik MND. „Skupina navíc v roce 2012 získala významnou pozici na tuzemském trhu obchodu s plynem," doplňuje Dyntar.

KKCG spravuje majetek převyšující 50 miliard korun. Zaměřuje na ropu a zemní plyn, průmysl, finance a investice. Vedle Evropy působí v Asii, Severní Americe a Africe.

Zaměstnává přes tři tisíce lidí ve více než dvaceti společnostech, ke kterým patří například skupina MND, Vítkovice Holding, WKK Energy, Cestovní kancelář Fischer a vydavatelství Stanford.

Společnost na konci loňského roku koupila od skupiny PPF podnikatele Petra Kellnera podle tisku poloviční podíl v Sazce za 209 milionů eur, v přepočtu 5,2 miliardy korun.


 

Právě se děje

Další zprávy