Klienti Exim Tours budou létat na dovolenou s ČSA

Hana Vorlíčková
13. 6. 2007 16:23
Společnosti se dohodly na tříleté spolupráci
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Drtivá většina klientů cestovní kanceláře Exim Tours bude i v následujících třech letech létat na dovolenou s ČSA.
Šéfové obou společností Radomír Lašák a Ferid Nasr dnes podepsali novou smlouvu o přepravě cestujících.

"S ČSA létá asi 85 procent našich klientů," říká Nasr. Za loňský rok odletělo na dovolenou do zahraničí s Exim Tours 235 tisíc lidí.  Hodnotu kontraktu strany neuvedly s tím, že se jedná o obchodní tajemství.

Středomoří i exotika

České aerolinie budou přepravovat  turisty této cestovní kanceláře například na kubánské Varadero, La Isla Margarita ve Venezuele, La Romana v Dominikánské republice nebo Egyptě, Tuniskou, Řecku a do dalších destinací v oblasti Středozemního moře.

Do exotických destinací budou klienti Exim Tours létat Airbusem A310, který je určen k dálkovým letům. 

ČSA jsou hlavním dopravcem cestovní kanceláře Exim Tours již tři roky.

V současnosti spolupracují České aerolinie s více než třiceti cestovními kancelářemi v České republice, Španělsku, Itálii, Řecku, Francii, Turecku a v dalších zemích. Kromě cestovních kanceláří patří ke klientům ČSA taktéž české i zahraniční sportovní kluby a renomované firmy. Z České republiky přepravují charterové lety turisty nejen z Prahy, ale také z Brna, Ostravy nebo z Pardubic. V zahraničí startují charterové spoje ČSA mimo jiné například z  Dublinu, Barcelony nebo Říma.

Za prvních pět měsíců  přepravily chartery ČSA 222 tisíc cestujících, což je meziroční nárůst o devět procent. Výnosy ČSA z charterové přepravy za období leden květen meziročně vzrostly o 31 procent. Za celý loňský rok pak na nepravidelných letech dopravily ČSA 796 tisíc cestujících. Meziročně se jejich počet zvýšil o více než 13 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy